top of page
Writer's pictureמאיה מוזס

ניפוץ מיתוס הג'ינג'ר

Updated: Nov 2, 2020


תה לימון וג'ינג'ר עם או בלי דבש מעולה להתקררות.

האמנם?


התקררות. הצטננות. מילים שקשורות בקור ואיכשהו אנחנו מבינים אינטואיטיבית למה: הנזלת השקופה, התעטשויות מתישות, שיעול מציק, צמרמורות, תחושה של קור.

אבל מה לגבי מצבים של חום גבוה, שיעול ליחתי, אף גדוש וסתום?

האבחנה ברפואה הסינית מפרידה בין שני סוגי ההתקררות האלו: האחת - היא מחלת קור. השניה - מחלת חום. לרוב מדברים על התפתחות של מחלת חום כהמשך של "קור". ואם נטפל במחלה כשהיא עדיין בתחילתה, בשלב הקור, יש סיכוי טוב שנוכל לצאת ממנה בקלות.


עקרון הטיפול הוא פשוט: לטיפול בקור - מחממים, לטיפול בחום - מקררים.


אם הסימפטומים הם "קלים" יותר - נזלת שקופה, מימית, שיעול קל, התעטשויות, צמרמורות - נדאג לחמם את הגוף: תה ג'ינג'ר או קינמון - שניהם בעלי אנרגיה מחממת, קמומיל, עלי חרדל, פירות הדר שעשירים בויטמין C.


בסימפטומים חריפים יותר - נזלת צמיגית, שיעול עמוק, כאב גרון חריף, תחושת חום או חום ממשי - נרצה דווקא לקרר את הגוף (ספוילר: ג'ינג'ר פחות מתאים פה...). מה למשל? פירות טריים עם אנרגיה מקררת, עשירים בויטמין C - קיווי, תותים, פירות הדר, אננס. צמחים שיתאימו לתה יהיו חריפים יותר, גם הם נוטים לקרר - מנטה, נענע, פקעות ורדים, שורש קודזו (מגיע כאבקה לבנה שאפשר להוסיף גם למרק). גם תמצית סמבוק שחור תתאים במקרים האלה.


בכל מקרה, אם מתחיל משהו שמרגיש כמו התחלה של וירוס - קחי הפסקה. תורידי הילוך.

תאפשרי לגוף שלך לעבוד ואל תתישי אותו בבזבוז משאבים חשובים לשמירה על הבריאות שלך.

מרגישה ש"את מתחילה משהו"?

  • כדאי לאכול פחות, פשוט ונוזלי - מרקים, ירקות, דייסות של דגנים. לבחור מזון שלא מכביד על מערכת העיכול ונותן לגוף את האנרגיה הדרושה לו, בלי "לבזבז" אנרגיה מיותרת על עיכול מזון מסובך.

  • לישון לישון לישון. ממש לתת לגוף זמן.

  • להמנע ממזון כמו סוכר, בשר, מזון מעובד, או מטוגן.

  • שטיפות של האף במי מלח, או גרגור של מי מלח יכולים להקל על אף סתום וגרון כואב. המלח הוא אנטי ויראלי ויכול לעודד החלמה. אפשר להוסיף לשטיפה תמצית GSE - זרעי אשכולית - טיפה או שתיים לתוך מי הגרגור.

ואם המצב החמיר, ומרגיש מודלק, עם כאבי ראש וסינוסיטיס - אולי הפוסט זה יעניין אותך.





33 views
bottom of page